Lolands 2017

Na de editie van 2016 hadden we gemerkt dat ons terrein eigenlijk op zijn limieten zat en dat het zowel voor ons als voor de bezoekers wat krap begon te worden. We hadden 2 opties naar 2017 toe: of we gingen terug een kleiner festival organiseren of we gingen ervoor zorgen dat zowel de bezoekers als de medewerkers meer ruimte kregen…. We kozen voor de 2de optie. Dat dit een serieuze uitdaging met zich ging meebrengen, waren we ons van bewust. Terwijl beslisten we dan ook nog om er een 2-daags festival van te maken, alsof er nog niet genoeg werk op de plank lag.

Vlak na de vorige editie gingen we aan de slag. Het nieuwe terrein, vlak naast de oude weide, werd met gras ingezaaid en plannen werden getekend en hertekend. We gingen met linten en rolmeters aan de slag op het terrein om onze plannen concreet te maken. De buren dachten zelfs dat we van plan waren om te gaan bouwen.

2 weken voor Lolands begonnen we met de opbouw. Onder een stralende zon werd heel het terrein uitgezet en begonnen onze plannen vorm te krijgen. Herashekken werden aangevoerd, en nutsvoorzieningen werden naar het terrein gebracht. Een week voor het festival kwamen dan alle tenten aan. Pas toen beseften we dat we een serieuze stap voorwaarts aan het zetten waren. De sfeer was fijn tussen iedereen en het werk vlotte goed….. tot de woensdag voor Lolands. De hemelsluizen gingen open en de wind begon lelijk huis te houden. Toen we donderdagochtend op het terrein kwamen, vonden we dan ook heel wat omgevallen herashekken, een terrein dat helemaal onder water stond, en de regen die maar bleef vallen. Er werden dadelijk een aantal noodscenario’s op tafel gelegd terwijl er in de gietende regen doorgewerkt werd om het terrein in orde te krijgen. Respect voor iedereen die deze dagen tot het uiterste is gegaan.

Vrijdagnamiddag zagen we plots een regenboog boven het terrein…. Iedereen keek elkaar aan en dacht: de mannen zijn het hierboven aan het oplossen….. En of je nu bijgelovig bent of niet, dat was de laatste regenbui die we gehad hebben bij de voorbereidingen. De Lo, de Pino en den Eddy hadden een goed woordje gedaan.

Vrijdagavond was het dan zover… Onze eerste activiteit van het weekend ging van start: Lolands Retro. Een avond volledig in de stijl van de 50’s en 60’s. Met vettige haarkuiven, een photobooth in een vintage interieur, aangepaste cocktails, echte limonade en natuurlijk een aantal bands die de muziek uit deze periode helemaal terugbracht. Het was een geslaagde avond waar meer dan 1 dansbeen werd losgeschud

Zaterdagochtend heel vroeg stonden dan weer de eerste fietsers klaar om aan de Eddy Haesen Classic te beginnen. Onder een stralende zon begon het hoofdgerecht van ons ganse jaar. Springkastelen werden opgeblazen, Viking Kubb terreinen werden uitgezet, de koffie en het ontbijt werden klaargemaakt…. Een prachtige dag zou beginnen. Al snel werd de kinderanimatiezone ingenomen door de kleinsten onder ons. Er was entertainment voorzien voor alle leeftijden. Als afsluiter van deze leuke namiddag was er een optreden van de Ketnetband dat zeer gesmaakt werd door zowel de kids als hun ouders. Ondertussen was de BBQ in gang geschoten en groeide de rijen aan bij de foodtrucks van Foodmaker en Würst. De Viking Kubb was bijna aan zijn finale en ook daar vloeide de Ricard en Lilleth rijkelijk. Ook dit jaar was de BBQ weer een voltreffer en werd er gezellig aangeschoven en lekker gegeten. De grote muziektent was ook klaar voor het eerste optreden van het avondprogramma. Het volk bleef toestromen. De pintjes en Cornet gingen vlot over de toog. De avond viel en het terrein bewees zijn nut. Dit aantal bezoekers hadden we nooit op onze vorige weide kunnen zetten. Dit overtrof ook al onze verwachtingen. Met schitterende optredens van De Mens en Les Truttes en dj-sets van Michael Schack en Regi werd Lolands prachtig afgesloten. Meer dan 8.000 bezoekers kwamen dit jaar afgezakt naar Schoonderbuken…. Ongelooflijk.

Wil je in de toekomst meewerken aan Lolands? Klik Hier

Populaire Posts

 • LOFORLIFE VOEGT HEADLINER VRIJDAG TOE!
  LOFORLIFE VOEGT HEADLINER VRIJDAG TOE!

  De line-up van LoForLife begint meer en meer vorm te krijgen. Zo is de dance-avond al bijna volledig gevuld. Maar toch op de valreep maakt LoForLife Regi Live ft. Linda & guests bekend!

 • LoForLife kondigt 3 nieuwe namen en een 2de podium aan!
  LoForLife kondigt 3 nieuwe namen en een 2de podium aan!

  Na de eerste naam die LoForLife heeft aangekondigd, namelijk Pommelien Thijs, zijn er nu nog 2 namen voor vrijdag, 1 extra naam op zaterdag en tot slot nog een extra podium voor vrijdag. Zo vervoegen 2Fabiola, Laura Tesoro en Yves Deruyter. De line-up wordt bij deze alsmaar groter!

 • Pommelien Thijs op LoForLife 2024!
  Pommelien Thijs op LoForLife 2024!

  De eerste naam van de LoForLife line-up is bekend! En wat voor één, namelijk Pommelien Thijs. Samen met enkele andere toppers zal zij op 14 september schitteren op de LoForLife Main Stage!

Categorieën