Lolands 2016

Lolands 2016 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarop we één van de grootste vlaamse artiesten naar Scherpenheuvel kregen: Daan.

Om hierop voorbereid te zijn, werd er ingezet op een nog grotere muziektent en ruimte op het terrein.

De opbouw verliep voor deze editie vlekkeloos. Onder een stralende zon met temperaturen boven de 30 graden, kwamen heel wat vrijwilligers afgezakt naar het festivalterrein om de handen uit de mouwen te steken. Een nieuwigheid dit jaar was dat we onze vrijwilligers in de watten wilden leggen en bedanken voor hun enorme inzet. Elke avond tijdens de opbouw, werd er door verschillende verenigingen/sympathisanten een heus avondmaal bereid. Van BBQ over Chili Con Carne tot pizzabuffet. Het was een enorme gezellige week waar heel wat nieuwe vriendschappen werden gesmeed en oude vriendschappen nieuw leven werd ingeblazen. Op vrijdagavond was het terrein volledig klaar en tot in de puntjes afgewerkt.

Zaterdag 17 september werden we heel vroeg wakker na een korte nacht met regen. De springkastelen werden opgeblazen, de eerste medewerkers en fietsers kwamen aan en de lucht klaarde op. Magda haar profetische woorden werden weer kracht bij gezet: die mannen daarboven zorgen wel dat het goed weer wordt.

Er kwamen heel wat fietsers opdagen en vele ouders met kinderen vonden de weg naar de weide al heel vroeg. Er was de ganse dag een gezellige drukte die soms net iets te druk bleek te zijn. De opkomst was dan ook massaal. Een nieuwigheid in de namiddag was een heuse kinderdiscoshow door Raf Violi. Dit werd zeker gesmaakt door de kleine rakkers. ’s Avonds werd er weer heerlijk gegeten van de BBQ die ook dit jaar weer professioneel was bereid door ons ‘FoodTeam’. De hamburgers gingen ook vlot van de hand.

Populaire Posts

  • LoForLife kondigt 3 nieuwe namen en een 2de podium aan!
    LoForLife kondigt 3 nieuwe namen en een 2de podium aan!

    Na de eerste naam die LoForLife heeft aangekondigd, namelijk Pommelien Thijs, zijn er nu nog 2 namen voor vrijdag, 1 extra naam op zaterdag en tot slot nog een extra podium voor vrijdag. Zo vervoegen 2Fabiola, Laura Tesoro en Yves Deruyter. De line-up wordt bij deze alsmaar groter!

  • Pommelien Thijs op LoForLife 2024!
    Pommelien Thijs op LoForLife 2024!

    De eerste naam van de LoForLife line-up is bekend! En wat voor één, namelijk Pommelien Thijs. Samen met enkele andere toppers zal zij op 14 september schitteren op de LoForLife Main Stage!

  • ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen
    ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen

    De Ice Bucket Challenge, ken je dat? Maar kan jij ALS? Zopas heeft de culturele gemeenschap afscheid genomen van Bea Van Der Maat (presentatrice en zangeres).

Categorieën